homepage            

Oost-Peterstraat 23
6822 AD Arnhem (NL)
+31.6.50683104
info@arnhemfashionfactory.nl

routebeschrijving

 

Advies
AFF helpt starters in de mode die met kleding en accessoires de markt op willen. Hierbij spelen zaken omtrent de aanpak en strategie. Bijvoorbeeld: “Wat heb ik nodig en hoe verloopt het proces als ik een label begin?” Bij advisering komen alle stappen uit de keten aan bod, uiteraard aangestuurd door uw wens en ervaring. Naar aanleiding van een adviesronde, ongeacht klein of groot, kunt u de keuzes beter afwegen en gerichter aan de slag met de voorbereiding en uitvoering van product, collectie of label. Het begrip 'starter' heeft overigens geen betrekking op uw algemene ervaring, maar op fasen waarin het aanvullen van ontbrekende schakels of het verkennen van nieuwe mogelijkheden een rol speelt. Een adviesopdracht begint in eerste instantie altijd met een sessie van minimaal twee uur. Hierna kunt u op uurbasis gebruik gemaakt worden van adviserende werkzaamheden.

Concept- en productontwikkeling
AFF heeft veel ervaring in het ontwikkelingen van concepten en producten. Deze ontwikkeling vergt inzicht in zowel uw wensen als in de mogelijkheden van ontwikkeling en afzet in de markt. AFF is een goede sparringpartner om ideeën verder te onderzoeken, te ontwikkelen en concreet te maken. Werkzaamheden kunnen zich uitstrekken van creatieve sessies voor ideeënvorming en visualisatie tot het nader ontwerpen van een modeproduct. Denk hierbij aan het vertalen van uw idee naar een schets of ontwerp, maar ook aan het onderzoeken van technische mogelijkheden. Soms is het nodig te experimenteren of uw idee te testen. Het kan allemaal onderdeel van de ontwikkeling zijn. U kunt op uurbasis gebruik maken van onze hulp.

Productie
Produceren in Nederland of in het buitenland. Kleine of grote producties. AFF brengt u hiervoor in contact met specialisten in de modeketen en begeleidt bij het proces van het voorbereiden, onderhandelen en uitvoeren van elke stap. Denk hierbij aan het maken van de patronen en samples en aan de uitvoering van de productie zelf. Ook wanneer u behoefte heeft aan ondersteuning van nieuwe en/of eigen contacten kan AFF het proces begeleiden. De begeleidende werkzaamheden van AFF bestaan in beginsel uit het leggen van eerste contacten en het introduceren van een klant bij deze connecties. Gedurende een project bestaat het werk uit ondersteuning door middel van het verstrekken van formats, gebruiksaanwijzingen en hulp bij het opzetten van specificaties en voorbereidende stukken. U kunt op uurbasis gebruik maken van deze begeleiding.

Onderstaande lijst geeft de stappen in de productieketen aan:
 1. van schets naar ontwerp
 2. van ontwerp naar technische tekening
 3. van technische tekening naar patroon
 4. van patroon naar cadcam
 5. van patroon naar ontwerpsample
 6. van patroon naar graderingen
 7. van gradering naar pasvormsample
 8. van patroon naar materiaalsample
 9. van patroon naar productiesample
 10. van productiesample naar specificaties
 11. van productiesample naar oplage

De stappen hierboven zijn niet bedoeld geheel volledig te zijn. Je kan ze als geheel proces doorlopen, maar ze kunnen ook apart gedaan worden. We zijn daar graag flexibel in. Je kunt zelf aangeven waar je behoefte ligt.

 

 

 

AFF is partner van RijnIJssel.

AFF algemene voorwaarden

(c) AFF 2014